Sunday, 18 December 2011

bila dah jatuh cinta...

assalamualaikum..

ok it is sound crazy, but yeah.. falling in love!! sape yang jatuh cinta?? erm.. rahsia~~ for sape2 yang jatuh cinta cemburu tuh mesti ade kan... hurm.. anyway just nak cakap yang jgn mencintai manusia lebih dari cinta kita pada Allah.. hurm...





eh lupe lak nak cakp sabtu minggu lepas i had jogathon!! and aku adalah antara orang last smpai garisan penamat tahu... dengan selamba dek je jalan.... urm, x dpt nak snap pic lah.. nset camera rosak.. but the event sangat selamba~~ seronok giler weh... :p

awal2 je semangat lari.. pastuh jalan.. hahahahha


nothing much to write.. oh yeah next week is my result!! berdebar tahu~~ but i just hope the best.. selagi result tuh membahagiakan aku and especially parent aku.,, XD
so korang doakan aku eh.. kbhaii

wasalam~~

Saturday, 3 December 2011

ulasan~~

assalamualikum..and selamat sejahtera..

okeh for this entry just nak tunjuk kat korg apa yang kawan aku tulis pasal aku... aku bukak tumblr kawan aku nie LAGI SEKALI!!.. yup lagi sekali, entry nie dah lama dah die post dan aku dah baca dah pun dulu.. but this time aku baca lagi sekali untuk aku komen... read his tumblr..as the talk begin~~ 

ok.. as you can see.. this picture... haha yang nie aku pakai snipping tool.. hurm. yup aku ngaku yang aku agak tak byk bercakap lah ngan org. lagi2 orang yang aku tak kenal.. mesyuarat?? aku dengn dia under ajk komunikasi then kitorg selalu lah jumpa dlm mesyuarat.. ha lagi satu kelebihan die nie boleh buat video~~ sgt menarikkk!!!


 after semestar 1 kami F5 kene streaming kelas.. dan aku satu kelas ngan dia.. hurm.. nasib baik time uh dah boleh lah bertegur sapa. lala~~ as you can read at the picture above.. die ckp die dtg kat tempat aku kalau nak biskut atau air.. yup!! kalau tgk bawah meja kat sekolah dulu memg jadi stok simpan biskut2.. almaklumlah dalam kelas time cikgu dok ngajar sgt ngantuk!! so jalan penyelesaian nya makan!! ahhahah XD

erm.. rasanya nie je kott nak ckp... sori lah blog x menarik.. hehe chill bebeh~~

Wednesday, 23 November 2011

jumpa lagi!!

ASSALAMUALIKUM salam1Malaysia..

okeh guys lame giler aku x sign in kat blog nie.. tgk2 adelah.. hehe but anyway kali nie aku nak citer pasal BOLA!! yup bola.. hurm asl bola?? ok aku ngaku yang aku memg kurang sikit main bola, but, as korang semua tahu lah kan... Malaysia dapat emas untuk pertandingan bola sukan sea yang kat indonesia tu ha~~ 



kami bangga sebagai rakyat malaysia~~









yang ini aku gelak...
ha.. oklah tu je kot aku nk share.. kbhaii.. hehe ~~

Sunday, 18 September 2011

raya di hospital~~

Assalamualikum.. sangat lama x update blog nie.. erm.. kenape?? Tak perlu tahu kott nape.. haha~~ actually mase seminggu nak raye tuh.. aku diserang demam mengejut.. mase petang tuh aku terpakse redah hujan nak ke kuliah kat auditorium yang gah lagi cantik tuh.. salah sendirik.. sape suruh tak bawak payung.. lala~~dalam auditorium tuh tuhan je lah yang tahu betapa seksanye aku menggigil kesejukan.. as you know lah kan.. mane ade dewan kuliah yang x sejuk.. haha~~.. smpi je kolej aku terus decide nak pergi klinik bawah ni ha.. urm.. ok mase diorng check temperature.. they said.. “adik nape lambat pergi klinik.. suhu tinggi sgt dah nie.. 42 degree celcius” woo~~ wth.. 42?? Wah.. huhu :’(diorg soh dtg esok pagi lagi.. wth again.. dtg lagi?? Aku dah demam nie suh turun lagi… aduyai.. fine tomorrow morning aku pergilah lagi klinik tuh.. tyme tuh aku dah tak tahan sakit kepale sangat.. aku baring je kat kerusi tuh.. haha~~ diorg tgk aku baring camtuh.. diorg terus panggil aku dok kat bilik ape tah.. baring kat dalam tuh while waiting for ambulance datang amik aku.. tyme tuh.. totally aku tak sedar langsung.. ape diorg buat aku pun tak tahu.. sedar2 je aku dah kat hospital dah..  erm.. masuk air?? Of coz.. 2 botol kott tyme tuh.. pas dah cucuk aku bape kali tuk amik darah and they said nothing.. demam biase kott.. erm.. ade doctor tuh ckp esok nyer datang balik tuk check darah lagi sekali.. takut denggi or what else.. wth!! Dtg PPUM?? No way lah.. haha~~ jauh kott.. dah amik ubat segal ape.. aku pun pergi kat depan PPUM lah dengan harapan ade kereta kolej tunggu.. weh korang tahu.. TAK DE!! Aku balik naik teksi.. nasib baik aku bawak duit tyme tuh.. kalau tak memg aku tidur kat PPUM tuh.. haish.. lagi satu kesengalan aku tyme tuh.. pegi tinggal nset.. hahah sampai kolej ngan jalan terhuyung hayang aku naik bilik.. pergh seksa giler!! Esoknyer aku balik umah sepupu aku.. yang ujian darah lagi sekali tuh.. memg aku tak pergi.. huhu sampai umah sepupu aku rehat dan rehat dan rehat.. urm.. esoknyer lak kami bertolak balik johor.. erm.. that tyme badan aku memg lemah giler, tak larat nak jalan.. nasib bek ada sepupu aku.. bersusah payah die papah aku g kereta.. hurm..thankz to ANGAH, KAK NGAH, ABANG NIZAM and KAK ASZ.. smpai umah.. parent aku lak yang papah aku masuk bilik.. hurm.. sabtu tuh  kat umah.. baring.. pejam mate celik mata pejam mata again celik mate sekali lagi.. haha ahad!! Yeah lagi bebrape ari lagi nak raye.. kat dapur dah ade daun ketupat dah siap anyam..  BEST~~ pukol 10.. ummi send me to the clinic.. argh!! Aku di sahkan denggi lah weh… pergh!! Azab.. aku dah terfikir katil kat spital yang tak best langsung tuh.. huhu:’( 

nyamuk jahat!! haha XD

kat wad tuh.. my parent gilir2 jage aku.. malam tak tidur.. siang berjaga.. sampai aku sehat betul2.. diorg risau coz darah aku first masuk wad 34 then turun lagi 30 kott.. dan paling teruk buat semua org risau bile cecah 24.. hurm.. aku dipakse minum air masak sebanyak mungkin.. makan pucuk betik yang pahit giler tuh.. minum air CNI yang kononyer ade enzyme ape tah., haha doctor ckp sepatutnyer 24 tuh dah kene hantar hospital johor.. masuk darah lak… hurm.. SENTAP jap tyme tuh.. 

sakit woo~~

 first day raya.. doctor ckp aku dah boleh keluar!! Girang hati aku.. tapi Ummi said to that doctor to wait till tomorrow to make sure I really2 secure from that disease.. aku terima lah.. untuk kebaikan aku gak.. seronok act raya kat hosp.. org ramai dtg and give me money.. hahahha $.$ raye kedua aku keluar!! Seronok… hahah aku seronok tapi keluarga katil depan sekali berduka.. coz Maha Pencipta baru tarik satu nyawa mase pagi tuh.. aku tgk family tuh nangis.. ade yang control.. ade gak yang meratapi permergian arwah tuh.. AL-FATIHAH…  tgh hari aku keluar,, petg tuh aku dah g beraya dah… hahahah erm.. okeh.. tamat dah karangan aku… duit raye aku tahun nie paling byak sejak memasuki umur remaja!! Yippi.. hahahha alhamdulilah.. last but not least… THANKZ TO AYAH AND UMMI for take care of me.. heheh  

hehe~~

not forget to @aiman coz jage aku tyme kat bilik.. sanggup bangun pepagi bile tyme aku sakit pale tuh... belikan aku mknn tuk sahur.. @rashid and @zulkarnain belikan makan aku untuk berbuka walaupun memg aku tak makan sikit pun.. hurm.. jage aku... tak lupe gak kat @saiful tolong lipatkan baju aku tyme aku nk balik tuh... lastly kat kawan2 kelas yang caring ngan aku.. hurm.. XD thank a lot kat korang semua.. hehe
thankz for read my long entry....

Wednesday, 27 July 2011

semangat Al-maari~~

siapa al-maari?? urm.. ok dalam post nie aku x nak ckap pasal almaari penyair terkenal zaman dulu tuh.. almaari??.. apa ade pada kami?? hurm yang itu biarlah kami sahaja yang simpan.. seperti korang semua tahu aku dah pun berada di PASUM.. ni pun post entry nie lagi bebrapa jam je lagi nie nak balik.. just nak bercerita.. actually aku mencari2 semangat kelas Al-maari aku.. aku sentiasa mengharapkan semangat tuh datang ke aku.. dan juga kelas aku di PASUM .. kelas di PASUM?? erm.. nothing to said maybe baru kenal kott.. sume x kecoh2 lagi.. termasuklah aku =.="
aku just berharap yang semangat mcam kelas Al -maari dulu dtg lagi.. kan best... hurm... erm.. klah~~ nak kemas baju!! ahhaha doakan yer.. next week test.. huhu kami smbut first ramadhan di dewan periksa.. hahahha~~




Friday, 15 July 2011

mari2 jangan segan2

mari bace tumblr nie yg sgt best ni ha.... bace yerk... jgn x bace.... hehehehhe


en. fattah fazel

ni lah die....

Thursday, 14 July 2011

fine!!

hurm.. org kat pasum nie makin berkurangan lah pulak... ramai yg dpt MARA. after wat rayuan tuh... termasuklah kawan aku yg sorg nih... ish.. hurm  die dftar minggu depan... so end of this week of coz die dah kuar dh.. urm.. ape2 pown tahniah diucapkan.. sedih + cemburu.. sedih bcoz die nak kuar.. n cemburu kott kalau tgk org dapt tajaan nie.. aku?? KPT ni ha jelah.. huhu pe2 pown bersyukur yg utama... XD

Friday, 8 July 2011

ish...

ni lah 7 sahabat

terbaekk


celoreng?? hhaha
PLKN?? ye aku tetibe rindu pulok zaman plkn siri 8 kump 1 aku ni ha... hurm dulu aku selalu ckap eeh PLKN di hati?? ape nih... dalam hati aku x pernah kott ade plkn.. dan hari ni aku nak tarik balik statement tuh.. aku tetibe rindu dgn segala aktiviti yg ade kt plkn tuh.. dulu gak org ckp kalau kite rindu kt plkn kite rindu ngan kawan2 plkn bukan ngan aktiviti atau juru ltih yg macm ape je tuh.. haha actually lawak lah bile aku teringat balik segala kenangan yg aku ade kat PLKN tuh.. PLKN Pdg. Hijau yg dikatakan fasiliti terhebat dan tercantik antara semua kem.. erm just aku x puas hati pasal jurulatih.. nape?? tak perlulah aku bgtau nape.. sape yg PLKN pdg hijau pepaham lah ye ape yg saye mksudkan.. teringat balik segala masalah yg ade kat PLKN tuh.. sampai  dh nak abis PLKN pown still lagi ade kess gduh apakah>>?? hahahah erm tu semua nye adalah sweet memory yg mgkin akn aku simpn selamanya insyaAllah... hurm.. oklah mata ni dah kuyu nak tdo dulu.. sok ade lab kol 9 pagi .. heheurm... assalamualaikum

kami lah nie



kelas kn8

Saturday, 25 June 2011

setelah sekian lama...

setelah sekian lama ape?? erm.. setelah sekian lame aku x menitiskan air mata... beberapa saat lepas aku menitiskan air mata... untuk ape?? erm.. teringat kan kengan sekolah yg telah lame aku tinggalkan... bacalah ini.. bahgie~~

Tuesday, 21 June 2011

apakah??>>

assalamualaikum... dah lame x update blog nie.. urm disebbkan lame x update jadi saye rase entry kali nie agak pnjang.. arap2 x boring ye..

first sekali aku nk bercerita pasal kedatangan kawan2 plkn aku yg kini berada di uitm puncak alam ke tempat aku belajar nie. UM.. rindu gak lah aku ngan dak2 nie.. walopun x rami yg dtg.. hahha 4 org je.. empat2 pompuan.. haha...dan tyme nie gak lah aku berkenalan ngan seorg kawan baru yang dari dulu aku dok panggil die bustamam coz watak die mase berlakon malam last MHS.. haha.. kelakar gak.. dan rupenye dak yg aku panggil bustamam nie pakwe kawn PLKN aku ni ha.. owh patutlah,, nak tergelak aku mase tu.. x sangke .. erm.. pe2 pown semoga diorg bahgie.. erm.. sgt seronok kott tyme tu.. gelak2... hahha aisyu bawak diorg jalan2 kat perdana siswa.. cess.. mule2 igt nak lah bwk diorg  tgk2 pekan buku yg besr tuh.. last2 x bukak rupenye.. buat penat je kitorg turun.. tapi x pe.. kitorg dpat gak r g tasik yg belakang perdana siswa.. cantik gak r.. kalah tasik kolej 12 nie.. hehe...  erm.. dalam kol 3.30 petg.. hantar lah diorg nie balik ke bus stop yg depan PASUM tu.. sedih lak aku rase tyme tuh.. huhu.. mase diorg nak balik aku dan kawan aku yg lagi dua org nie babai2 diorg.. en. driver bus pandang pelik jea.. hahahah kelakar tgk muke die... THANKZ!!! to my friends IKIN n ARA coz sanggup dtg PASUM nie tgk aku n AISYU.. insyaAllah kalau kitorg ade mase kitorg lak dtg PALAM.. erm... 



::ikin::yana::ara::



takjub dtg UM.. hahah

smart x gmbar nie??



















ok.. next~~ nie aku nak citer lak pasl explorace yg aku yg sgt "BEST"...
ok.. nie bukan pertandingan explorace pown sebnarnye...actually disebbkan takut lambat ke kelas tutorial atau kelas amali aku n rashid merajinkan diri yg penat nie untuk explore PASUM pade hari ahad petang.. haha.. mase tuh merungut gak r penat lah ape lah.. last2 g gak sebb takut punye pasal.. kang kalau x jumpe kelas tutorial kat tempat yg besar bagai nie abislah...huhu.. tapi naseb bek lah jumpe sume tempat.. just mase nak cari kelas BK je lah yg aku tension cket.. haha dh lah dah pukul 7.. hurm.. tapi berusaha gak nak cari smbil berlari tu yg aku rase cam ngah main explorace.. mencari tempat.. hurm.. alhamdulilah lah atas usaha kitorang berlari2 mencari tempat mase hari ahad tu kitorg x de masalah lah nak cari tempat kat mane.. seronok!! huh.. dah lah mase tu tutorial calculus x siap ag.. padahal sok pepagi ade tutorial calculus.. tension jap.. hahah,.. nasib bek ade rashid, aiamn, n asyraf tolong aku.. eeh.. tolong ajar eh kalau aku x paham..  bukan tolong buat.. heheh pe2 pown memg "best" macam nak lagi.. muahahhah

Friday, 17 June 2011

seram??

huhu.. yg nie memg aku serious ckp kat floor aku nih mcm aku sorg je kott yg tinggal kat cni.. kuar je x nmpak sesape,.. hahah ape yg budak2 nie wat kat dalm bilik tu x tau r..dah lah kolej 12 nie ade kes kematian.. hahah pergh lagi bertambah seram aku.. hahha lagi2 kalau nak g tandas tue.. huehue.. erk... perlu teman tuk ke tandas?? erm.. perlu untuk mase2 tertentu!! ahhahahahhahahahha ok.. habis.. hehe

Wednesday, 15 June 2011

not in mood...


giler jeles aku... jeles sebab ape x perlulah aku bgtau,.. sakit hati sudh tentu.. tolonglah... herm... huhu

Sunday, 12 June 2011

2 week as asasians....

erm.. lame gak x pegang laptop nie.. hahah ape2 pown 2 week as asasians is best memory.. 

first week: minggu haluansiswa...
ha.. nilah tasik kat kolej 12.. cantikkan??
erm.. selepas keluar dari DTC.. aku akan hidup di PASUM tanpa parent aku.. hurm.. tapi ape2 pown aku still lagi ade kawan2 serting!! x lah rse cam hampeh sgt..hahha  then start tyme tu gak lah pelajar2 pasum 11/12 memasuki minggu haluansiswa... yg dikendalikan oleh pembantu pelajar.. pembantu pelajar?? erm... rami kott diorg nie.. ade yg garang!! ade yg baek nak mamposs!! ade yg sporting!! ade yg energetic sentiasa!! ahhahaha energetic?? erm.. tang energetic nie boleh nmpak bile nak wat dance or sub2 yg menarik tue... ok masuk bab seterusnye.. bgun pagi?? hahah kol 5 pagi wo... dhlah nk kene kumpul kol 6.. kat plkn pown kol 6.15.. pergh perit gak r nak bgn yelah dhlah tdo kol 12 lbeyh pastu bgn nk awal.. hurm..then kalau pagi tue memg menarik gler.. belajar dance : doraemon, shi huahua, ultraman, ag ape ek.. lupe r.. pe2 pown aku suke lagu tema minggu haluansiswa... kau dan aku!! sgt bermakna bagi aku...

Kau dan aku ,adalah satu
Tak kira apa
Segala rintihan aku ,engkau selalu ada
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa

Chorus :
Mengejar mimpi ,yang pasti akan aku
Sentiasa merasa kehilanganmu
Ku akan tunggu saat bertemu
Tiada henti
Walau dimana kita berdiri
Di dalam dunia ini
Biar sampai akhirnya nanti

Semua tak terang di mataku ,walau warnanya menyala
Ingin merasa namun aku takkan cuba
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa

Ooohhh.
Mengejar mimpi ,yang pasti akan aku
Sentiasa merasa kehilanganmu
Ku akan tunggu saat bertemu
Tiada henti
Walau dimana kita berdiri
Di dalam dunia ini

Biar sampai akhirnya nanti
Biar sampai akhirnya nanti
Ooohhh..Oohhh..Ooohhh
kolej kediman raja dr. nazrin shah

erm.. then kitorg perlu berjalan @ berlari kekadang ke dewan tunku canselor yg sgt jauh tue.. hahaha dahlah berlari.. pakai baju kemeja lak tue.. naseb beklah dlm DTC tue sejuk nk mampos,.. hahah pastu cube korunk byangkan dah lah perjalann dri DTC ke kolej amik mase dlm 10 minit.. pastu nk kene kene kumpul balik dlm mase 15-20 minit.. ahhah mane nak sembahyang.. huh.. penat n marah gak r.. tapi pe2 pown bile tyme riadah marah tue ilang coz buat dance!! hahah aku pown x paham nape lah budak2 nie suke sgt dance shi huahua tue... menarik?? asl pade aku biase jerk.. hahah... ape2 pown PP sume best2.. haaaa... lupe lak nak sebut pasal barang amanah!!! 1.beg biru 2. fail 3. pen hitam(pen nie mcm x de function jerk.. xde ink!!) 4.tag name 5.tumbler 6.payung!! yg payung nie aku x leyh blah.. bukn payung yg kecik tu,.. payung sekaki tu.. hahaha
erm... malam last minggu haluansiswa... hahah nie aku suke.. bile tang last2 tue bile sume PP naek atas pentas wat sub then PP yg pling garang yg jadik leader sub2 tue.. pergh giler gempak... pastu die senyum.. PP ariana pown senyum .. manis sgt.. hahahthen PP ckp kol 1 ade ag act.. aku pown join r.. pergh best gilak.. hahah walopun agak tension yer...muke kene conteng lah... sapu telur lah... macm2 tol.. hahha..
**aku dok kat cni rami gler aku jumpe muke yg same.. especially FATTAH FAZEL.. x leyh blah tol muke die sebijik giler.. hahahah

~~tamat minggu haluansiswa~~

second week: start kuliah.. hayat 2...

cntik x?? ni bgunan lame..

erm.. aku agak terkejut mase tu dapt hayat 2.. dak serting laen dpt hayat satu.. aku n rashid jerk yg hayat 2 .. huhu.. x pe naseb bek ade rashid admon.. kalau x mesti aku sendirian dalm kuliah macam batu x bercakap ngan sape2.. fahahah erm.. first lecture.. ape yg aku leyh cakap adalah.. mereka cube mengambil semua deria yg aku ade.. hahahah tangan aku kat nota... mata ku kat slide... telinga kau kat lecturer.. hahah naek gile gak r aku mase first lecture.. ... tu je kott.. and now.. i hope cpatlah dtg cuti sem.. aku nk balik johor.. ahhah

Thursday, 26 May 2011

menghitung hari

cess.. title entry dh mcm tjuk lagu krisdayanti.. coz x tau nak wat title ape.. hurm ni tinggal menghitung hari nak masuk dunia baru.. dunia baru?? erm.. huhu.. sgt takulah...aku bkn menghitung hari je.. tapi menghitung jam gak nih... menghitung jam nak keluar dari umah.. hurm esok after smbhyg jumaat dah kuar dari umah bertolak g KL.. naseb bek ade sepupu umah kat KL boleh tmpang tdo.. hehe.. kalau x terpkse tdo kat otel.. kos tinggi wo.. hahah.. ape2 pown memg rse cam x best r nak tggalkan umah nie.. huhu... pas nie dh jrg kott nak on9 n blogging nie... huhu... ape2 pown peljrn adlh lebh pntg dri bende sosial nie.. cess.. *padahal dlm hati... hahahahha erm klah.. ni je kott entry aku... pas nie entry seminggu sekali lah kott..hahha  assalamualaikum.. doakan semoga kita same2 berjaye.. hoho

home sweet home...













hahaha.. yg ini insyaallah boleh tahan
yg ini x conferm ag leyh tahan x... ketagih lah weh.. hahha
            

Monday, 23 May 2011

on the way

poning pale eden ni ha.. nk packing baju n others...


on the way?? nak g mane? hehe.. x g mane2 pown.. ni tgh on the way packing barg .. aduih...

Sunday, 22 May 2011

terima kasih!!!

u brake my heart lah weh,....
ayat kau dah tarik mood aku malam nie.. terima kasih kawan!!! grrrrr~~

mengimbas kenangn....

 entry nie sgt panjang.. arap2 korunk sume x bosan ...


ukhwah kekal selamanya...


one week more i will enter a new world... hurm... dunia mahasiswa... lebih mencabar... lebih getir... lebih sosial.. lebih segalanya... hurm.. di saat ini aku terimbau kenangan bersama kawan2 di maktab... wajah mereka silih berganti di tatapan mata aku... ibnu sufi, fattah, dan lain2... aku sgt merindui merka... adoih.... sgt berat untuk aku meninggalkan mereka.. tolonglah... tetibe winamp kat laptop aku nie mainkan lagu aizat-sahabat.. huhuhu.. berjurai air mata.. amik kau... argh....
berkumpul bersama!! wah..seronoknye...


Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Chorus:
Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembali

persahabatan yg tiada tanding...

penceria dalam kelas

kenangan yg tinggi nilainya..

x kan pernah aku lupakan!!

 aku still igt lagi dok kat dlm bilik bergosip ngan sufi.. kimi... aiman.. haziq... erm... bile alagilah aku nak rse bende ni lagi... dh masuk universiti mesti sush nak jumpe kwn2 yg mcm nie... biasalah... UM kan tempat org concentrate belajar.. hurm... harapan aku menggunung untuk berada satu tempat ngan kawan2 aku especially fattah n sufi,,, hurm.. still remember that fattah kacau aku nak tido... die x bagi aku tdo.. teman die bace buku.. hahahah that make me laugh... huhu... nape ek... bile org tu dh x de dpn mate baru kita akn hargai segala galanye .... kadang2 rase nyesal... dlm hati terdetik.. nape lah aku x luangkan mase dgn die lebih byk... napelah aku selalu mrh die... nape lah aku selalu kacau die... bile semua nie terdetik di hati... air mata mula mengalir.... hurm...

teringat tyme kat dlm kelas....

ape2 pown.. aku kene kejar impian aku... sahabat tetap di hati...


Sunday, 15 May 2011

3D2N

erm.. bertambah penat lah aku ari nie... pukul 8.30 nak kene g stesen bas larkin coz tiket kol 10.30.. huehue.. so bye2.. huahua... cess... aku akn berada di maktab 3 hari 2 malam.. pergh dah macam percutian lah pulok..ahhah percutian dalam maktab.. hehe


ERK!! gmbr nie tida kaitan ngn post kali nie..
BO NEW ENTRY SSELAMA 3 HARI INI... HEHE.. XD

Saturday, 14 May 2011

sangat penat...

fuhh.. adoii.. ari khamis g JB dok belanja brg tuk masuk U... ari jumaat kenduri kat umah... tadi lak berjlan kat City Square ngan kimi, aiman and sufi.. pergh cube lah bayangkan dari pukul 9 pagi berjalan.. perghmacam nak tercabut kaki aku nih.. muahahahh... oops... x sempat r nak snap gmbr.. hahah  XD

mari join bloglist SMILE:)

mari join ramai2...



walawei.. sudh join meh... yg first si blogger boy ni buat x sempat aku nak join... scnd tyme die buat aku join... hahahh..

saye dgn muarah hati nak tag...

Wednesday, 11 May 2011

nape??

ish kalau boleh lah skunk nie aku nak menjerit jerk... hahahah.. ergh!!!



tension tol pikirkan mase depan

Tuesday, 10 May 2011

haluansiswa..

yg nie aku copy n paste jerk dari sorg pelajar ex -pasum.. die cerita pasal minggu haluansiswa.. pergh.. perit gak r ak bace.. hahhahah try korg lak bace... hurm..


minggu haluansiswa : ni kire minggu orientasi lah . selame seminggu . pengalaman palingggggggg memberi kesan kot sepanjang aku kat sini walaupun hanya seminggu . berdasarkan pengalaman aku , aku dapat tingkat 8 . soo kene la naik lif kan . tapi minggu haluan siswa sepanjang seminggu tuu aku rase 3 kali je naek lif dan yg laen naek dan turun tangge . first try memang macam pitam jugak lah . lame lame dah ok . die bagi kau mase naik bilik selama 15 minit , tem tulah kau nak mandi , kau nak tukar baju , kau nak solat . kalau lambat turun korang kene dende . senior yang juga sumenye yang terlatih . dorang ni sangat psycho . dan tengking caci maki tuh memang dah sebati . nak gerak mane2 kene lari . even kau pakai baju kurung sekalipon . dan ade barang wajib iaitu , payung , botol air dan ape ntah . kau boleh bayang lah payung pasum tuhh bukan nye yang boleh lipat2 masok beg , yg ni yang sekaki panjang tuu. dan bile aku balik rumah sume cakap aku kurus . sebab ulang alik naek tangga . tapi best sangat dapat belajar macam2 . joget joget sampai dah gila bayang . serius doo . memang TERBAIK !



nak bace lebeyh??.. the link is here >>http://izyanlubela.blogspot.com/2011/03/pasum.html

masa depan!! hurm

huargh!! so sleepy.. after a night at last i found what i want!! (chehh*padahal x de pown)  what i get is : :

 tarra!!!hehehehe


The Biological Science Program is a one-year course under the Department of Higher Education, Ministry of Higher Education Malaysia. This program is offered to students from science stream to further their studies in Bachelor Degree Programs after completing the course. The subjects introduced in this program are Mathematics, Physics, Chemistry and Biology. After completing the program, successful students are placed into various science-based courses in the local universities by the Ministry of Higher Education Malaysia as listed below:
  • Medical
  • Dentistry
  • Biomedical
  • Pharmacy
  • Engineering
  • Science
  • Science and Education
  • Computer Science
  • Information Technologies
  • Architecture
  • Quantity Surveying
  • Building Surveying
  • Estate Management


the link is here>>http://asasi.um.edu.my/?modul=Courses

Monday, 9 May 2011

maher zain at SCTV

pada suatu malam yg hening.. aku dan mak ak pown menonton lah siaran indonesia iaitu SCTV.. cess best x ayt aku?? boleh masuk pertandingan bercerite? hhaha.. citer yg ak tgk ni citer pasntren dan rock n roll.. then smpai stgh citer adelah sorg artis luar negara yg sgt top!! he is MAHER ZAIN...





pergh.. dh macm ape tah.. hebohh n riuh giler.. cube lah bygkan si MAHER ZAIN tu nyanyi kat dalam suruau then si penonton @ pelakon2 tu bertepuk tgn bile si MAHER ZAIN start nyanyi.. hahah.. dlm surau!! pergh giler.. ade gak r sorak2 cket.. then si ustaz ni speaking.. kelakar.. hahahahha


Friday, 6 May 2011

boleh ke??

Universiti Malaya or Matrikulasi Melaka?? erm.. pening2.. huhu..layak ke aku masuk UM?? tempat budak2 yg strett A..sedgkan ak cume bape A jerk.. argh!!




ini??
atau

yang ini??

perghh..giler punye decision ak nk kene bwat..mase depan ak.. huargh!! ngantuk pulak.... tgk lah nanti solat istikhrah jalan penyelesaian... ermm...

UM!!! i'll be there...




saye akan ke sane!!!! pasti.. sains hayat

Thursday, 5 May 2011

berdebar...

hahah.. tarikh berdebar... 6 Mei(esok).. argh.. what is it?? upu result!! huhu.. so scare.. what if i cnnot get the foundation.. grr.. its make my future bertambah payah... huhu



tkut gak tggu upu nih


kalau x dpt i'll cry.. huhu



doaknlah same2 kite dpt!! hoho...

Wednesday, 4 May 2011

camne nak ckp ek....

perlukah kita asingkan mereka??
nie ak nak story cket nih... tadi aku pegilah jalan2 kat sebuah pasar raye di kota tinggi nih.. ngah syok bagi mate nih makn(tengok2 brg2) tetibe terpndg r sorng hamba Allah nih... pergh... x tau r nk ckp cmne ek... die ni  ------------------------------------------------------------------------->>






haha..tyme tu ak jln2 ngan makcik ak.. die sendiri tergelak.. hahha kalau korg tgk pun dh sebijik cam lelaki.. dh x menunjukkan identiti wanita melainkan muke die.. tu yg ak still lagi boleh cam yg die pompuan.. dgr suare die.. naseb bek ade sket suare pompuan walopun die nk wat suare cam lelaki.... haks...

buat org gelak adelah

kalau camni kan cantik.. ayu jerk..
aku terfikir cmne idup diorg ek.. diorg nih suke pompuan gak ke atau masih lagi suke lelaki.. pastu bile tye nape jdik cmni?? jwpn: naluri die yg nk cmni,.. hahahahhaha  XD jwpn yg x munasabah... ade salahkn naluri..