Friday, 30 November 2012

next chapter

Assalamualaikum dan salam satu blogger
Ohait! Lamanya tak update blog.. kesibukan melanda pelajar tahun 1 ni but still try gak nak update blog ni.. dua minggu lepas balik rumah untuk cuti midsem! Masa lagi dua minggu nak cuti midsem baru nak beli tiket train balik, ha memang lah kan berlambak lagi tiket untuk aku.. seriously time tu takut gak sebb takut tak dpt tiket balik lambat or tak balik kan.. at last dpt gak tiket train seat walaupun nak yang katil nya but it’s okay asalkan dpt balik johor.. dengan lagi dua org kawan (atuk and ummi) bertolak ke tanah merah pukul 6.15 pagi padahal perancangan asal kol 6 dah bertolak.. *biasalah~ train sepatutnya sampai kol 7 pagi tapi pukul 8 pagi baru sampai! Memang terbaik! 12 jam perjalanan ditempuhi untuk sampai ke JB central.. sampai JB central je kabut pulak cari ayah tak jumpa! Yang ni memang saja nak bg tambah penat, adalah dalam setengah jam misi mencari sebb ayah parking kereta tempat lain aku tunggu tempt lain pastuh tak biasa ngan JB central tu memang susah nak jumpa lah kan.. -,- sampai je kota tinggi ayah terus bawak g heritage mall! Mall baru bukak kat kota tinggi tu.. dua minggu di habiskan dengan riangnya di rumah! Keluar ngan iddin, nuek, and pejul.. jalan g city square then g legoland [luar je] pastu seblum balik pekena ABC kat kampong melayu.. pergh! Biasa je pun ABC die.. HAHA then keluar pulak ngan kak asz, kak aina, and abang nizam pergi jusco tebrau cuci2 mata! Tengok baju yang mahal2 kat situ =)  tengok je bukan beli pun..  esoknya keluar lagi sekali tapi tukar driver pulak, abang han.. wokeh yang ni tgk movie pulak tapi tak yah jauh2 dah sekrg sebb kota tinggi dah ada mall kan.. hehe 

legoland malaysia~
woohoo!   



 Next episode!
dua minggu selesai dan balik ke UMK dah pun.. kesibukan terus melanda dengan hari sukan university peringkat kampus yang masih lagi berlangsung sekrg sehingga 6 December ni. Persiapan khemah, mascot, kawad kaki dan cheerleading! Memang gempak.. tema untuk kitorg dah pun di tetapkan iaitu futuristic! Warna course aku? KUNING! Yeah~ mascot course aku? BUMBLEBEE weehee..  walaupun tidak mendapat tempat pertama untuk khemah ni semua tapi still kami semua enjoy! Yang penting enjoy tak nak stress~ klah tu je kott nak cerita.. macam biasa jemputlah tengok gambar2 kat bawah ni =)






S to the B to the K.. SBK!
 


atuk main bola!


our bumblebee!
Tok Pa













Monday, 1 October 2012

SBK 1A


Assalamualaikum dan salam satu blogger 

Oh lama dah tak masuk blog nih sebulan ada rasanya.. huhay! Kali nih nak citer pasal kelas aku yang awesome kat UMK ni..  diorang ni semua jenis  sporting.. first time jumpa dah boleh buat geng haha..  every night akan ada study group.. erh! More to siapkan lab report dan juga tutorial.. Nampak tak apa yang cuba aku sampai kan?  Kami ada tiga lab every week, biodiversity ,chemistry , and physics.. so memang kena prepare lab report and siapkan lab report.. selalunya start 9 malam until 12 malam ha focus study start  9.30 until 11.30 yang balance waktu tuh berbual lebih.. haha kalau ada mood kitorang ramai2 makan kat luar kat JELI INN.. sedap tapi harga tu agak menahan jugak nak bayar .. ha tak tahu nak citer apa lagi.. macam biasa bro! gambar banyak bawah ni..tengok2lah.. bhaii!



ana and ieda



 

zharif, asilah and nini








khusyuk makan! haha

Friday, 14 September 2012

new journey part 3


Assalamualaikum dan salam satu blogger

ouh new journey part 3 now here! Tapi ni entry pendek je actually and this is the last part of new journey.. first of all ni ha tengoklah muka2 roomate A2-006



ha akulah paling besar kan.. hahhaha


ni dah start kuliah dah..setakat ni masih okeh lagi.. nak kena revise balik pelajaran asasi sebb mostly sem1 ni memang belajar balik pelajaran kat PASUM dulu.. nak kena gosok sikit otak ni ngan kertas pasir sebab dah berkarat sangat.. -,- aku ada lecturer dari Bangladesh! Nama dia Dr. Irshad Al Uqh Bath~
dia ajar chemistry.. untuk biology pun nanti ada gak lecturer Bangladesh yang ajar.. nama die Dr. Syafiqurrahman.. Huhay! Memang kalau kelas diorg ni telinga kena bukak sehabis boleh.. hehe erh! Ni je kot nak citer.. xde benda menarik lagi pun nak citer..

*entry lama dah tulis, lambat update sebb wifi asyik xde je..xpe2 kampus baru bukak kan so still dalam perkembangan lagi.. =D

Friday, 7 September 2012

new journey part 2

new environment

Assalamualaikum dan salam satu blogger
Oh hai! New journey part two  start..
ouh baru je habis minggu orentasi yang dikenali sebagai Minggu Mesra Mahasiswa (3M)..kalau masa Pasum dulu Minggu Haluan Siswa (MHS).. time menjalankan 3M ni asyik teringatkan dekat MHS tu je.. huhay! 3M ni fasilitator die boleh dikatakan masih lagi baik berbanding dengan PP(pembantu pelajar) masa MHS dulu yang memang muka bengis je..3M ni start 1sept-5sept..hari-hari dilalui dengan rasa rindu PASUM.. ceh! Ayat takleh nak blah.. but seriously rindu kat suasana PASUM giler2~ erh! Abang2 and kakak kat UMK dah buat yang terbaik sehabis mungkin lah kan kat 3M and membantu kami semua pelajar baru nih untuk adapt suasana baru ni.. oh kat sini pun ada xishushua! Mula2 ingat xde tarian apa2 tapi bila dah hari second last kot baru abang2 and kakak2 ni ajar camne tarian xishuashua..

nak cerita pasal kolej pulak lah.. ha at first daftar satu bilik ada 3 orang.. roommate? Sangat best and sporting! Tu je aku boleh cakap =D tapi bila dah habis 3M kami diarahkan pindah and kitorg dah decide ajak *zealous zulkar9* sebb pindah ni nak kena 4org..huhay! sempit tak sempitlah, pengarah kata di jangka bulan 10 nanti dak lelaki kena pindah lagi ke rumah pasang siap and satu bilik nanti 2 org! so sabar jelah nak tunggu bulan 10 nanti ^_^

orentasi dah kolej pun dah..xde benda dah nak citer~ so kepada student degree semoga berjaya and ganbatte untuk memulakan kuliah next week! ><
*awkward bila nak kena start lecture on Sunday not Monday.. huhay! =,=”