Friday, 10 May 2013

kepenatan terasa



Assalamualaikum.. selam satu blogger =)

Wah lamanye tak update blog! buzy ke? Haha buzy “sangat” btw final exam lagi beberape minggu tapi hangat die tak sampai lagi.. sadar en. Hazim sadar segera. Oh ya! sangat banyak peristiwa terjadi pada hamba Allah ni.. hurm yang baik banyak terjadi yang buruk pun banyak jugak. Walau ape2 pun yang berlaku, tetap berpegang pada “Allah tu tak kan bagi ujian kat hambanya kalau hamba tu tak mampu nak jalani ujian tu” dan pasti ade hikmah di sebalik ape yang berlaku. Memang tak dinafikan semakin membesar kita, semakin banyak cabaran yang harus ditempuhi, terserah pada kita bagaimana nak berhadapan dengan masalah tu. Terpulang pada pemikiran matang kita bagaimana kita menyelesaikan masalah tu. Pada masa ini jugalah kita cuba berdikari dalam menyelesaikan masalah tu tanpa parents kita. Di sinilah kita mendidik diri kita untuk bersikap lebih matang dan bukan keanak-anakan yang bila ade masalah, merengek dan bergantung pada orang lain. Di sinilah kita akan belajar dan lihat yang mana adalah kawan atau rakan atau sahabat atau musuh. Kehilangan kawan? Tidak berjaya dalam pelajaran? Putus dalam percintaan? Ingatlah Allah sentiasa ade untuk kita mengadu dan mohon doa.. =)

atuk pergi umrah =)

earth hour event =D

the entrepreneur week =))

1 comment:

  1. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete