Assalamualaikum dan salam ramadhan
Ramadhan 18! Ouh hari ni dah start buat biskut raya dah..
first biskut untuk tahun ni biskut Mazola.. erh! Bukan aku yang buat biskut ni
tau.. ummi yang buat.. aku just tolong apa yang boleh je..
ni just nak share je resepi biskut Mazola.. sodap biskut Mazola ni ha..try,cuba,test..erh!
Bahan-bahan :
500 g kacang tanah
500 g tepeng gandum
370 ml minyak Mazola
280 g gula kastard
2 sudu kecil baking powder
Cara:
Campurkan gula, kacang tanah, baking powder dan tepung.
Masukkan minyak Mazola sedikit demi sedikit sehingga adunan boleh dikepal dan dicetak
Sapukan kuning telur atasnya dan hiaskan dengan kacang
Bakar pada suhu 170◦C-180◦C selama 20 minit
resepi ni ummi aku guna setiap tahun untuk buat biskut nih..just nak share je
so pada sesapa yang nak try buat biskut Mazola boleh lah pakai resepi ni..
ni just nak share je resepi biskut Mazola.. sodap biskut Mazola ni ha..try,cuba,test..erh!
Bahan-bahan :
500 g kacang tanah
500 g tepeng gandum
370 ml minyak Mazola
280 g gula kastard
2 sudu kecil baking powder
Cara:
Campurkan gula, kacang tanah, baking powder dan tepung.
Masukkan minyak Mazola sedikit demi sedikit sehingga adunan boleh dikepal dan dicetak
Sapukan kuning telur atasnya dan hiaskan dengan kacang
Bakar pada suhu 170◦C-180◦C selama 20 minit
resepi ni ummi aku guna setiap tahun untuk buat biskut nih..just nak share je
so pada sesapa yang nak try buat biskut Mazola boleh lah pakai resepi ni..
menyapu telur |
tarra! siap sudah~ |
No comments:
Post a Comment