Tuesday, 7 August 2012

biskut mazola


Assalamualaikum dan salam ramadhan
Ramadhan 18! Ouh hari ni dah start buat biskut raya dah.. first biskut untuk tahun ni biskut Mazola.. erh! Bukan aku yang buat biskut ni tau.. ummi yang buat.. aku just tolong apa yang boleh je..
ni just nak share je resepi biskut Mazola.. sodap biskut Mazola ni ha..try,cuba,test..erh!

Bahan-bahan :
500 g kacang tanah
500 g tepeng gandum
370 ml minyak Mazola
280 g gula kastard
2 sudu kecil baking powder

Cara:
Campurkan gula, kacang tanah, baking powder dan tepung.
Masukkan minyak Mazola sedikit demi sedikit sehingga adunan boleh dikepal dan dicetak
Sapukan kuning telur atasnya dan hiaskan dengan kacang
Bakar pada suhu 170C-180C selama 20 minit

resepi ni ummi aku guna setiap tahun untuk buat biskut nih..just nak share je
so pada sesapa yang nak try buat biskut Mazola boleh lah pakai resepi ni..



menyapu telur
tarra! siap sudah~
P/s: amount for the gula kastard tuh adalah untuk mereka yang suka manis ye~

No comments:

Post a Comment